Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Džaba plata, ako ti posao uništava život: Evo šta od poslodavca očekuje 35 posto radnika u BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plata je bitna, ali nije presudna, jer nema tog novca koji ljudima može nadoknaditi vrijeme provedeno s porodicom ili slobodne dane za odmor i opuštanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balans između posla i privatnog života na Zapadu je već odavno najvažniji faktor pri odabiru radnog mjesta, a istraživanja pokazuju da je to postalo bitno i radnicima u BiH.

 

U istraživanju, koje je nedavno sproveo portal MojPosao.ba, čak 35 odsto ispitanika je navelo da im je za odluku o izboru radnog mjesta, uz platu, najvažnija upravo ravnoteža između posla i privatnog života.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, građani BiH sve teže pristaju na poslove koji uključuju prekovremeni ili iscrpljujući rad i na život u kojem svoju djecu ne viđaju danima, a vikende i godišnje odmore ne mogu planirati, jer moraju uvijek biti poslodavcima na usluzi.

 

Rad od kuće

„Luksuz“ da razmišljaju na ovakav način radnicima u BiH omogućen je tek u posljednjih nekoliko godina, jer zbog iseljavanja ljudi i hroničnog manjka radne snage mogu birati poslove i postavljati svoje uslove.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge stvari su se na ovom polju „izbistrile“ u vrijeme kovid pandemije. Tada se vidjelo koliko su bitni zdravlje i porodična povezanost. Uz to, ispostavilo se da rad od kuće i fleksibilno radno vrijeme u mnogim branšama mogu biti dobitna kombinacija.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Marketing -