Nedim Sladić postao magistar nauka meteorologije i klimatologije: Što ste me zvali amaterom, zvali ste me

Nedim Sladić, bosanskohercegovački meteorolog, oglasio se na društvenim mrežama, a povod je njegovo zvanično stjecanje akademske titule magistra nauke nakon vrijednog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna epoha je zaokružena, navodi Sladić.

  • Sad je red da uzmem pečat crvenog žiga i crvenu hemijsku olovku pa da počnem križati. Onako, ležerno i sa smješkom uz jutarnji čaj. Što ste me zvali amaterom, zvali ste me. Što ste govorili da sam na drugoj godini, govorili ste. Za razliku od nekih, svoju diplomu nisam kupio. Nego sam vrijedno radio za nju. Proradi bijes. Revolt. Tinja taj nerv godinama. Plakao, smijao se, nervirao, povlačio cijelo ljeto cjelonoćne smjene, uživao malo, žrtvovao puno toga, bio toliko puta sam da jednostavno nisam znao šta da radim.

A mogao sam se zezati po UK i putovati da sam htio i provući se s prolaznom šesticom. Šestica je nekada veliki poraz, naročito kad znaš da možeš više. Prva si osoba na smjeru iz Bosne i Hercegovine otkako je Univerzitet u postojanju – pokaži da i zemlje koje imaju manje mogućnosti čine čuda – napisao je omiljeni meteorolog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi kako je ponosan što je učio od Zapadnjaka.

  • Koliko god mislili suprotno i tvrdili da sam se pridružio masonima i sl. Presmiješno. U Bosni i Hercegovini, definitivno, dokazano je da ti je sve oprošteno, ali uspjeh nikad i to sam apsolvirao danas za sva vremena. Zahvaljujući istim “masonima”, i njihovim prenesenim znanjem, prognozirao sam vam sve. I snijeg krajem februara 2023. godine, i rekorde u novembru 2022. godine, poplave u maju 2023, žestoke vreline ovog ljeta. To je moj patriotizam – dodao je Sladić.

Zahvalio se, kako navodi, dragom Bogu, ali i Ujedinjenom Kraljevstvu.

  • Od 6. decembra 2023. prema Zakonu o visokom obrazovanju Ujedinjenog Kraljevstva (Engleske, Velsa i Sjeverne Irske), a s registracijom mojih ocjena ovjerenih u Senatu Univerziteta u Readingu 9. novembra 2023. i poslanih isti dan u britanski MVP, zvanična titula je magistar nauka primijenjene meteorologije i klimatologije. I zato, hvala ti dragi Bože i draga UK, na svemu što Bosna nažalost nije mogla pružiti. I bez obzira na sve, koliko god me šamarala Bosna, i dalje sam patriota. Bio, ostao i bit ću – stoji u Facebook objavi Nedima Sladića.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE