Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ponovo odgođeno suđenje u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ročištu koje je trebalo biti održano u četvrtka, 7. decembra, u Kantonalnom sudu u Sarajevu nije pristupila doktorica Jasmina Halimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudu je dostavljena medicinska dokumentacija prema kojoj je Halimić u srijedu, 6. decembra, otpuštena iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Sutkinja Indira Jahić prethodno je odbila zahtjev branioca dr. Halimić, Damira Koldže, da se isključi javnost sa suđenja.

Sud je donio naredbu o hitnom medicinskom vještačenju kojim će se naložiti vještaku da u roku od tri dana utvrdi sposobnost optužene Halimić da prisustvuje suđenju i učestvuje u postupku. U zavisnosti od nalaza vještaka novo ročište će biti zakazano za sedam ili 14 dana.

Stranke u postupku će o novom terminu ročišta biti obaviještene telefonskim putem, rečeno je danas u sudnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak suđenja u slučaju “Gadžun” odgođeno je više puta do sada. Odgođeno je 16. novembra zbog bolesti sudije, a prije toga je odgođeno zbog nedolaska advokata jednog od optuženih ljekara. Čak je i jedno od ročišta za izjašnjenje o krivnji prekinuto i pomjereno jer je jednom od optuženih, dr. Suadu Rožajcu, pozlilo uoči ročišta kada ga je iz zgrade Suda odvezla Hitna pomoć.

Za smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić i Nina Jovanović.

Sve troje su nedavno pred Kantonalnim sudom negirali krivnju za optužbe koje su im stavljene na teret.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji “Dr. Bejtović” obavljali “rutinsku” operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.

- Marketing -