Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Napravio više od 3200 sklekova u sat vremena i oborio rekord: Želio sinu dokazati da ništa nije nemoguće

Australac Lucas oborio je svjetski rekord za broj napravljenih sklekova u jednom satu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravio je čak 24 skleka više od prijašnjeg rekordera, koji je također Australac. Australac Lucas Helmke (33) uspio je napraviti 3206 sklekova u sat vremena i tom je brojkom oborio svjetski rekord.

U prosjeku, to su 53 skleka u samo jednoj minuti. Lucas je tata jednogodišnjem dječaku, koji mu je bio inspiracija da mu pokaže kako ništa nije nemoguće, piše Guinness World Records.

– Htio sam mu dokazati da ništa nije nemoguće – rekao je.

Oboreni rekord držao je do sad također Australac, Daniel Scali, koji je za sat vremena napravio 3182 skleka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helmke je napravio čak 24 više od njega, prenosi 24sata.hr. Lucas je trenirao između dvije i tri godine kako bi bio spreman za obaranje rekorda.

Taktika mu je bila da razdijeli sat u setove od 30 sekundi, te da u svakom uspije napraviti 26 skleka.

U tome je uspio, pa je prilikom obaranja rekorda napravio u prosjeku i više, 26.7 sklekova u jednom setu. Sklekovi su morali biti savršeni kako bi se ubrojali, pa se Lucas nije smio savijati u koljenima ili leđima, morao se spustiti svaki put tako da mu laktovi budu barem pod uglom od 90 stepeni, te se podići do potpuno ravnih ruku.

Samo 34 skleka, što je okvirno 1 posto od ukupnog broja nije napravio po propisima pa nisu ubrojeni, što je izuzetan broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucas planira svake godine obarati rekord: – Kasnije ću prijeći i na druge fizičke aktivnosti, ne samo sklekove – rekao je.