Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

MUP Srbije uhapsio dvije osobe: Sa snajperom krenuli na protest protiv Vučića

Novosadska policija privela je Dejana Babočeka, pripadnika neformalne ultradesničarske grupe “Narodne patrole” iz Bačke Palanke, kod kojeg je pronađen jedan karabin sa optikom i pet komada municije, a MUP Srbije je objavio fotografije i snimke hapšenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se, kako se sumnja, uputio na skup protiv navodne izdaje Kosova, koji je za večeras najavljen ispred Predsjedništva Srbije u Beogradu, i koga organizuju pripadnici „Narodnih patrola“.

U saopćenju koje je izdao MUP Srbije navodi se da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i BIA, zaustavili u Sremskoj Kamenici automobil Citroen kojim je upravljao D. B. (1987), a na suvozačevom mjestu je sjedila J. Š. (31) i u kojem su pronašli oružje karabin.

Prilikom kontrole i pregleda osoba u vozilu je ispod zadnjeg sjedišta pronađen karabin, sa postavljenim optičkim nišanom i više komada municije.

Inače, večerašnji skup organizuje i vođa takozvanih Narodnih patrola Damjan Knežević, čovjek koji se javno hvali svojim vezama sa zloglasnom, paravojnom Wagner grupom, koja učestvuje u agresiji na Ukrajinu, javlja Nova.rs.