Mlada Hercegovka prva žena u BiH koja je sa transplantiranim srcem rodila bebu

Marija Jarak je prva žena u BiH s transplantiranim srcem koja je rodila. Tu vijest je objavilo Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija je imala samo 14 godina kad je prošla svu golgotu ovog svijeta. Tešku bolest, strepnje, muke i patnje. Zajedno sa njom je patila i njena porodica.

A onda je nečije “DA” omogućilo da Marija dobije novo srce i da krene u novi život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transplantacija se dogodila u austrijskom Innsbrucku prije 16 godina, a srce je stiglo iz Njemačke.

Nakon toga kreće običan tinejdžerski život. Srednja škola, fakultet, sve uspješno završeno. Nakon toga Marija je upoznala Marina koji je na kraju postao njen muž. Ono o čemu su maštali ona i njen Marin je beba. To, još samo taj cilj da ostvare.

Bilo je sigurno stresno pa donekle i rizično da se trudnoća dovede do kraja. Ipak, dogodilo se. Njihova velika ljubav je iznjedrila ono što su oduvijek željeli, bebu, prenosi Fenix-magazin.

Mala Iva na svijet je stigla 23. oktobra, to je za Mariju i Marina možda i najsrećniji dan u njihovim životima.

Marija Jarak, majka male Ive, objavila je i dirljivu poruku:

“Do trenutka kad sam saznala da te nosim ispod srca čekala sam dugih pet godina i osam mjeseci. Bog samo zna koliko sam te željela i voljela dok si mi samo u mislima bila. Ispod srca sam te nosila sedam mjeseci. A onda si, djevojčice moja, požurila da nas upoznaš, jer ti izgleda ne voliš čekati. Ipak, malo si više požurila pa si morala biti još 34 dana u bolnici. E to mi je čekanje najteže palo. Možda jer sam se onog dana, kad si se ti rodila, rodila i ja, tvoja mama. Hvala ti što si postala moj smisao. Hvala ti što si pokazala da si pravi mali borac, mala lavica. Hvala dragom Bogu što mi te poslao”, napisala je Marija.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE