Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Merhamet’ Švedske donirao 82.000 KM narodnim kuhinjama u BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Merhamet” Švedske je pred kraj 2022. godine donirao 82.000 konvertibilnih maraka “Merhametovim” narodnim kuhinjama u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Prema riječima predsjednika “Merhameta” Švedske Fehima Halilovića, ovom donacijom se, u vremenu svakodnevnih poskupljenja i rasta cijena životnih namirnica, željelo pomoći “Merhametovim” narodim kuhinjama u BiH da lakše prebrode trenutno socio-ekonomsko stanje, te da se korisnicima obezbijede što kvalitetniji obroci.

 

Podrška narodnim kuhinjama u Bosni i Hercegovini je jedna od redovnih aktivnosti “Merhameta” Švedske. Halilović naglašava da je, u 2022. godini, “Merhamet” Švedske uputio pomoć u BiH vrijednu više od milion KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Predsjednik Humanitarne organizacije “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac je zahvalio “Merhametu” Švedske na dragocjenoj donaciji narodnim kuhinjama, koja je , kako je istakao, dobrodošla u vremenu krize.

 

“‘Merhamet’ Švedske, zajedno sa Bosancima i Hercegovcima u toj zemlji, tokom cijele godine pomaže naše aktivnosti u BiH, što daje dodatni kvalitet našoj brizi o socijalno ugroženim kategorijama u našoj zemlji”, istakao je Vrbanjac.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, “Merhamet” Švedske je 29. novembra, prigodnom manifestacijom u Geteburgu, obilježio 30. godišnjicu rada i djelovanja. Kako je rečeno, tokom svog trodecenijskog rada i djelovanja, “Merhamet” Švedske je u Bosnu i Hercegovinu dopremio pomoć u vrijednosti većoj od 25 miliona KM.

 

- Marketing -