Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Gradonačelnik Pirota o trenutnoj situaciji: Amonijak i dalje curi iz jedne cisterne, preduzete mjere

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao je danas da amonijak i dalje curi iz jedne cisterne, a da mjerenja pokazuju da je u Pirotu koncentracija amonijaka na nuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

On je naveo da su ekipe Sektora za  vanredne situacije na mjestu incidenta, da su četiri cisterne van šina, da ni jedna nije završila u rijeci i da je polovina zapremine amonijaka iscurila iz te jedne cisterne.

 

– Očekujemo dalje instrukcije, da li može da se izvrši zaptivanje ili će u jednom trenutku krenuti pomjeranje tih cisterni – rekao je Vasić i dodao da su dalji koraci da se vidi kako će se dalje postupati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Važno je da ljudi što manje izlaze iz kuće, iako je situacija sa amonijakom po mjerenjima u Pirotu nula, ali da se naročito izbjegava prilaz tom dijelu terena na petlji Pirot -zapada. Policija je blokirala auto-put – rekao je gradonačelnik.

 

Dodao je da treba utvrditi koje su inspekcije nadležne, kakva je situacija na terenu i kako će se ona odvijati tokom dana i najavio da će biti održan sastanak o mjerama koji će preduzeti.

Kako je rekao, u Pirot je stigao i ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Dodao je da mu je javljeno da je jedna osoba preminula u toku noći, ali s obzirom da se radi o srčanom bolesniku, kako je rekao, ne zna se još šta je tačan uzrok smrti