Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ivu Tešnjaka samo u ramazanu niste mogli vidjeti sa cigarom u ustima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srcu Tešnja, prije nekoliko godina je preminuo jedan od najpoznatijih lica ovog grada – Ivo, čovjek čija su mu cigara i karakteristična kapica bili neizostavni dijelovi životne priče. Ivo je ostavio neizbrisiv trag u sjećanjima mnogih sugrađana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo je bio prepoznatljiv po tome što je uvijek imao cigaretu u ustima. Bilo da je pušio ili držao onako naopako okrenutu, to je bila njegov zaštitni znak. Njegov imidž nije bio potpun bez te karakteristične cigare i uvijek prisutne kape.

U Tešnju se često mogle čuti priče o njegovoj neobičnoj navici, ali su ga ljudi voljeli zbog njegove autentičnosti. Bio je poznat kao osoba koja uvijek ima vremena za razgovor, uz osmijeh na licu i nezaobilaznu cigaretu u ustima.

No, tokom ramazana, 30 dana u godini, Ivo je pravio izuzetak. Tada, njegova karakteristična cigara nije bila prisutna u ustima, bez obzira na to jesu li bile upaljene ili ugašene. Kada su ga pitali zašto, odgovorio bi sa smješkom: “Nije vakat.”

Ivo je bio omiljen među sugrađanima, a njegov odlazak ostavlja prazninu u srcima svih koji su ga poznavali. Njegova priča ostaje živa kroz sjećanja, anegdote i jednostavnu poruku koju je uvijek nosio sa sobom – čovjek koji je “živio s cigaretom”, ali znao kada je trenutak da “baci”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Kakanj-X.com)

- Marketing -