Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Herojski čin: Sudski policajac Ramiz Vikalo iz Srebrenika iz rijeke Tinje spasio starijeg muškarca

Sudski policijac Ramiz Vikalo koji živi u neposrednoj blizini mjesta ovog događaja, nakon što su mu djeca rekla šta se dogodilo, bez razmišljanja je skočio u vodu i uspio spasiti čovjeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U  subotu oko 15 sati u Srebreniku, u blizini pomoćnog stadiona OFK Gradina, stariji muškarac pao je u korito rijeke Tinje, a na svu sreću, trenutak kada je pao u hladnu rijeku vidjela su djeca iz obližnjeg naselja Bare koja su odmah počela dozivati u pomoć starije.

Sudski policijac Ramiz Vikalo koji živi u neposrednoj blizini mjesta ovog događaja, nakon što su mu djeca rekla šta se dogodilo, bez razmišljanja je skočio u vodu i uspio spasiti čovjeka koji je već bio na izmaku snage, piše Radio Srebrenik.

  • Tinja je već nosila ovog čovjeka i izgledao je beživotno,praktično se već počeo utapati. Voda je na ovom mjestu duboka više od jedan metar i uspio sam ga nekako izvući na nasip, dao sam mu vještačko disanje i na svu sreću sve se završilo bez tragičnih posljedica – kaže Ramiz koji je ovim hrabrim činom praktično spasio život ovom starijem muškarcu.

Ubrzo nakon toga na lice mjesta došla je patrola policije kao i služba hitne medicinske pomoći koja je zbrinula nesretnog starca.