Grupa dermatologa u Sarajevu: Besplatni pregledi mladeža i sumnjivih promjena na karcinom kože

Karcinom kože je jedan od najagresivnijijh karcinoma u humanoj patologiji, ali uz pravovremenu dijagnostiku, jednostavno se i liječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se ne prepozna u ranoj fazi brzo dolazi do metastaza po cijelom organizmu. Zbog toga su redovni pregledi kod dermatovenerologa ključni za potpunu sliku promjena na koži.

U okviru ovogodišnje javno zdravstvene i humanitarne kampanje Euromelanoma, u mjesecu maju i junu će se u 26 gradova u BiH, te u 48 javnih i privatnih zdravstvenih ustanova, obavljati besplatni pregledi madeža i lezija sumnjivih na karcinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sarajevu će grupa dermatologa obavljati besplatne preglede na slijedećim lokacijama:

Datum 25.05.2024.

Think Pink – Zajedno smo Jedno, centar za osnaživanje zdravlja žena 09h-11h

Alta shopping centar 13h-15h

Vodeća grupa za podizanje svijesti o karcinomu kože Euromelanoma, ovogodišnju kampanju nazvala je “Živi i uči + nauči da živiš”, kako bi promovisala fizičku i psihološku podršku oboljelima od raka kože nakon dijagnoze.

Kampanja je pokrenuta u zemljama Evrope u maju ove godine, koji je istaknut kao mjesec svjesnosti o malignom melanomu. Bosna i Hercegovina nije izuzetak gdje ovu kampanju provodi predsjednica Euromelanoma BiH – dr. Hana Helppikangas, uz podršku i pod pokroviteljstvom Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo.

„Pridružite nam se kako bismo zajedno učinili sve na očuvanju zdravlja kože i sprečavanju karcinoma”, poručuju iz resornog ministarstva.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE