― Marketing ―

Građani Zenice šokirani jezivom bojom rijeke Bosne. Oglasila se i inspekcija

- Marketing -

Građane Zenice jutro je šokirala čudna crvena boja rijeke Bosne.

Nije jasno zašto je rijeka dobila novu boju i odakle zagađenje.

 Sumnja se na ArcelorMittal, kompaniju koja se nalazi u blizini mjesta odakle je zagađenje krenulo. Sad seoglasila i Federalna uprava za inspekcijske poslove.

- Marketing -

“Po dojavi aktivista za zaštitu rijeke Bosne o incidentnom zagađenju te rijeke, koje je primijećeno jutros u 7.15 sati u blizini privrednog subjekta ArcelorMittal u Zenici, glavni federalni vodni inspektor je hitno upućen na mjesto događaja”, saopćeno je iz FUZIP.

U rijeci nije primijećen pomor ribe, a o incidentnom zagađenju su obaviješteni svi nadležni organi – policija, kantonalni vodni inspektor, te nadležna Agencija za vodno područje rijeke Save, radi poduzimanja daljnjih mjera iz djelokruga njihovih nadležnosti.

“Federalna uprava za inspekcijske poslove poduzima sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila uzrok i sankcionisala počinioca zagađenja, te će, po okončanju inspekcijskog nadzora, o nalazima i poduzetim mjerama javnost biti blagovremeno informisana”, saopćeno je iz te inspekcije.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...