Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Emotivan trenutak kada je samohrana majka proslavila pobjedu nad rakom držeći sina u naručju

Ljekari su je upozoravali da hemoterapija možda neće biti dovoljna da je spasi, ali Britanka Chloe Todd (21) je nadmašila bolest i vjeruje da je to uspjela zahvaljujući odlučnosti da bude uz svoje dijete…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samohrana majka proslavila je ozdravljenje od raka sa svojim sinom u naručju, i kaže da joj je odlučnost da ga vidi kako odrasta pomogla da prkosi bolesti.

Chloe Todd (21), iz Newcastlea, dijagnosticirana je leukemija u junu 2020. Ljekari su je upozorili da hemoterapija možda neće biti dovoljna da joj pomogne preživjeti.

Emotivni trenutak ozdravljenja mlade majke zabilježen je kamerom, dok je u naručju ljuljala svog malog sina.

Chloe je, nakon što joj je dijagnosticirana leukemija prije dvije godine, obećala da će pobijediti rak kako bi mogla gledati svog sina Dominica, koji sada ima tri godine, kako odrasta.

@chloeleigh379 🥹 #fyp ♬ yours – deesh💚
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljekari su je tada upozoravali da hemoterapija možda neće biti dovoljna da je spasi, ali Chloe je nadmašila bolest i vjeruje da je to uspjela zahvaljujući odlučnosti da bude uz svoje dijete, prenosi 24sata.hr.

U martu 2021., nakon intenzivne hemoterapije i transplantacije koštane srži, Chloe je izašla kao pobjednica.

– Znala sam da moram ostati živa zbog svog malog dječaka. Nikada ne bih dopustila da me ovo sve ubije, iako ljekari nisu očekivali da ću uspjeti. Sve o čemu sam mogla razmišljati bila je činjenica da trebam odgajati malenog i da mu treba njegova mama da ga gleda kako raste. Bilo je izuzetno teško, ali on je bio taj koji me izvukao iz ovoga. Bez njega, iskreno mislim da ne bih uspjela – kaže hrabra mlada majka.

@chloeleigh379 Replying to @karasainis_ I rang the bell because i had finished all treatment and we also made sure that my bone marrow transplant was successful🧡 #fyp #cancerbellring #aml #survivor ♬ I Lived – OneRepublic

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo joj je nevjerovatno emotivno imati ga u naručju nakon izlječenja.

– Skočio je da ga mogu držati i obasuo me poljupcima. Osjećala sam se tako moćno jer sam preživjela nešto što me je trebalo ubiti – opisuje Chloe kako se osjećala držeći sina koji joj je najviše pomogao da prebrodi opaku bolest.

U februaru 2020. počela je imati česte infekcije, noćno znojenje, vrtoglavicu i modrice, a nakon istraživanja njenih simptoma, bilo je izgledno da bi mogla imati leukemiju.

– Mojoj mami tada je bilo dopušteno da dođe u bolnicu, nisam htjela biti pokraj nje kad je saznala vijesti, ali sam je mogla čuti kako plače iz druge sobe. Prognoze su bile jako loše i nisu bili sigurni da će mi hemoterapija pomoći. Složili su se da bih trebala pokušati s intenzivnom hemoterapijom i transplantacijom koštane srži, od nesrodnog donora, kako bih povećala šanse za preživljavanje – ispričala je svoju tužnu priču.

Chloe vjeruje da je zbog odlučnosti da ostane živa za svog sina razlog što je i danas ovdje. Ostala je pozitivna tokom cijelog bolnog i teškog putovanja i nije dopustila da joj u glavu uđu negativne misli. Svoju borbu objavljivala je na TikToku.

@chloeleigh379 The hair growth 😭💖 #cancersurvivor #aml #leukemia #warrior #growth #fyp ♬ original sound – Persia Holder

– Nakon još jedne biopsije prošle godine, kako bi se provjerilo jesu li tretmani djelovali, proglašeno je da nemam rak i mogla sam slaviti život. Da se nisam imala za šta boriti, za malenog sina, ne bih bila ovdje danas, bez njega, to je sigurno. Mislim da ga je to što me vidio u tako lošem stanju učinilo mnogo brižnijim i da je možda svjestan da život nije uvijek lak – emotivna je Chloe.

Maleni Dominic često se ponaša poput pravog doktora i ispituje mamu je li joj bolje.

– Također me je gladio po ćelavoj glavi kad sam prolazila kroz liječenje. Tako je sladak. Biti samohrani roditelj i biti loše, pa i sada, dok se nosim s nuspojavama je teško, ali čak i u najgorim danima i dalje ustanem i budem mama. Čak i kad mi je rak preuzeo cijelo tijelo, to je bila jedina stvar koja mi je pomogla i zaista vjerujem da je to razlog zašto sam danas tu – emotivno je ispričala Chloe vlastitu borbu za život, i za dijete.