Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

DA TI SE ZAMANTA: U pekari na Jadranu pizzu prodaju za 125 maraka

U hvarskoj pekari Riva jumbo pizza košta i više od 500 kuna (125 KM op. a).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici tu pekaru drže već 25 godina i kažu da su im cijene uvijek visoke, ali kupaca im ne nedostaje. Pretežno su to stranci, njih je čak 95 posto. I nikad problema nije bilo.

“To je stara cijena, to svako zna”, pojasnio je Marjan Lekaj, brat vlasnika hvarske pekare s vjerovatno najskupljom pizzom u zemlji.

“Jumbo pizza margarita – 320 kuna, jumbo peperoni – 400, a imaš i ovaj jumbo hvarmix, ona dođe 480 kuna”, ispričao je Lekaj za Slobodnu Dalmaciju.

Priznaje da cijena pizze raste kako dan odmiče. Naime, od 18 sati je to tijesto s dodacima još skuplje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako je 400 kuna od šest do šest, onda iza šest je 480. Noćni hvarmix je preko 500 kuna”, rekao je Lekaj koji je s vremenom ipak popustio pa sada daje popust za “domaće ljude”.

Kupuju je i stari i mladi, ali ovi drugi ipak više. A čini se da ne nedostaje onih kojima ovakva pizza nije skupa. Prije dva dana, čovjek s broda je kupio 15-20 jumbo pizza. Najprije 15, onda za dva sata još dođe po pet komada. Ali kao pizzacut. Prvi račun 4.900, drugi 2.400 kuna. Sve skupa 7.300”, pohvalio se Lekaj za Slobodnu Dalmaciju.

Prije dva dana je ta ista osoba naručila pizze za 3.500 kuna. “Nema problema. Primamo gotovinu i kartice. Fiskalni račun, cjenovnik, sve se zna”, kaže Lekaj.