Da li ste znali da žene diktiraju trendove u auto industriji? Evo šta im je presudno za izbor automobila

Žene nisu zanemarljiva kategorija kada je reč o automobilima.

Već je naučno dokazano da žene uopšte nisu tako loši vozači, već naprotiv da su statistički bolji vozači od većine muškaraca.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Postoje značajne razlike u posmatranju autombila prije svega zbog činjenica da ih žene posmatraju kao prevozna sredstva. Ipak, naravno da žene nikada neće pristati da voze baš savkakav automobil jer postoje mnogi kriterijumi kojima se one vode prikom odabira, a najviše se to odnosi na estetiku samog automobila.

Žene prije svega preferiraju vozilo koje je pristupačno, ima dovoljno prostora za smještaj svih potrebnih stvari, koje je ekonomično kada je u pitanju potrošnja goriva i koje pruža mininum sigurnosti.

Žene automobil ne posmatraju kao “ljubimca”, a izbor svog vozila baziraju na estetici i vizuelnom osjećaju koji automobil pruža. Važna stvar je forma, linija i boja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ono na šta posebno obraćaju pažnju jeste unutrašnjost, koja mora biti lijepih linija, kao i da boja sjedišta bude uklopljena sa bojom karoserije.

Naravno, jasno je da žene žele automobil koji je lak za vožnju i uz to da ima sve pogodnosti koje im mogu učiniti živote jednostavnijim.

Žene u auto industriji

Zanimljivo je to da su najnovija istraživanja pokala da žene češće kupuju i iznajmljuju automobile nego muškarci, pa postoje oni koji tvrde da ljepši pol zapravo i diktira trendove u automobilskoj indutriji.

Ako pogledate svjetske sajmove automobila, vidjećete da najpoznatiji proizvođači automobila sve češće nude pink, ljubičaste ili ciklama karoserije.

Interesantno je i da žene sve više biraju jake i brze automobile, odnosno da se sve manje „plaše“ da sjednu u veliki auto, koji ima jak motor i veliku potrošnju.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Snažan zemljotres pogodio BiH: Epicentar pet kilometara od Stoca

U 21:08 osjetio se slabiji zemljotres u našoj zemlji....

Video smrti ubice koji je ubio trudnu suprugu: Policajci ga opkolili, on pucao u sebe

Sokol Halili, osumnjičeni za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši,...

Vijest koja ohrabruje: Globalne cijene hrane ostale uglavnom stabilne u novembru

Globalne cijene prehrambenih proizvoda ostale su uglavnom stabilne u...

Devojčica izgubila dio stopala u napadu ajkule: Otkriva kako je uspjela pobjeći zvijeri

Jasmin Carney, djevojčica sa Floride, bila je u nedjelju...