― Marketing ―

Da li ste znali da žene diktiraju trendove u auto industriji? Evo šta im je presudno za izbor automobila

- Marketing -

Žene nisu zanemarljiva kategorija kada je reč o automobilima.

Već je naučno dokazano da žene uopšte nisu tako loši vozači, već naprotiv da su statistički bolji vozači od većine muškaraca.

Postoje značajne razlike u posmatranju autombila prije svega zbog činjenica da ih žene posmatraju kao prevozna sredstva. Ipak, naravno da žene nikada neće pristati da voze baš savkakav automobil jer postoje mnogi kriterijumi kojima se one vode prikom odabira, a najviše se to odnosi na estetiku samog automobila.

- Marketing -

Žene prije svega preferiraju vozilo koje je pristupačno, ima dovoljno prostora za smještaj svih potrebnih stvari, koje je ekonomično kada je u pitanju potrošnja goriva i koje pruža mininum sigurnosti.

Žene automobil ne posmatraju kao “ljubimca”, a izbor svog vozila baziraju na estetici i vizuelnom osjećaju koji automobil pruža. Važna stvar je forma, linija i boja.

Ono na šta posebno obraćaju pažnju jeste unutrašnjost, koja mora biti lijepih linija, kao i da boja sjedišta bude uklopljena sa bojom karoserije.

Naravno, jasno je da žene žele automobil koji je lak za vožnju i uz to da ima sve pogodnosti koje im mogu učiniti živote jednostavnijim.

Žene u auto industriji

Zanimljivo je to da su najnovija istraživanja pokala da žene češće kupuju i iznajmljuju automobile nego muškarci, pa postoje oni koji tvrde da ljepši pol zapravo i diktira trendove u automobilskoj indutriji.

Ako pogledate svjetske sajmove automobila, vidjećete da najpoznatiji proizvođači automobila sve češće nude pink, ljubičaste ili ciklama karoserije.

Interesantno je i da žene sve više biraju jake i brze automobile, odnosno da se sve manje „plaše“ da sjednu u veliki auto, koji ima jak motor i veliku potrošnju.

- Marketing -

Najveći stočar sa Vlasinja sa najviše štala, ovo nema nigdje

Ćamil Mutapčić je vjerovatno najveći stočar sa Vlasinja koji ne planira odustajati od stočarstva iako je u godinama u kojima bi trebao odmarati...