― Marketing ―

Ne želi ga uzdržavati: bivši njemački reprezentativac dobio tužbu protiv sina, prije nekoliko godina iz istog razloga tužio je i kćer

- Marketing -

Nekadašnji njemački reprezentativac Thomas Strunz je odlučio tužiti svojeg 21-godišnjeg sina kojeg više ne želi uzdržavati, a isto je već ranije probao napraviti sa svojom kćeri.

Strunz ima dvoje djece iz veze s Claudijom Effenberg koja se nakon razvoda s njim 2002. godine spetljala s još jednim bivšim nogometašem Steffanom Effenbergom s kojim je i danas – pišu Sportske novosti.

Strunz pak nije u najboljim odnosima s djecom pa je odlučio prekinuti i njihovo finansiranje. Ovaj 54-godišnji bivši nogometaš je sudu rekao kako više ne želi uzdržavati sina Tommyja koji studira gastronomiju i na drugoj godini fakulteta zarađuje 600 eura što je prema njegovom ocu dovoljno da ga više ne treba sufinansirati.

- Marketing -

Sud je na kraju presudio u korist starijeg Strunza kojem sin Tommy mora u roku od četiri godine platiti četverocifreni iznos.

Iako su Thomasovi odvjetnici bili za to da se on odrekne novčane naknade u korist sina, 54-godišnjak je odlučio ostati pri tome da mu Tommy mora vratiti novac.

 

Strunz je 2018. godine tužio i svoju kćer Luciju koja je dvije godine starija od Tommyja, ali tada je ona bila u pravu. Uz to, utvrđeno je da joj otac daje premalo pa joj je naknada povećana na 300 eura.

Strunz je u karijeri igrao za velikane kao što su Bayern i Stuttgart, a s Bavarcima je osvojio i pet njemačkih prvenstava i Kup UEFA. Za reprezentaciju je nastupio 41 put i osvojio Evropsko prvenstvo 1996. godine. Nakon karijere je radio kao menadžer u Wolfsburgu i Rot-Weiss Essenu, a okušao se i u ulozi televizijskog komentatora.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...