Čim je napunila 18 udala se za brata! O ovoj svadbi se i danas priča, mladoženja imao 73 kuma!

Svadbe su divan dio svake kulture, mada su običaji koji je prate najrazličitiji, pa tako je svadba mlade Šantel i Džima bila gotovo bizarna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šantel Kijeli (18) udala se za svog rođaka Džima tokom “sezone vjenčanja” u svom rodnom gradu u Irskoj. Njihovo vjenčanje privuklo je mnogo pažnje i prikazano je u epizodi “My Big Fat Gypsy Wedding”, a u pitanju su pripadnici “lutajućeg naroda” odnosno Roma iz Irske, koji čak deset mjeseci godišnje provode putujući po svijetu, a zatim se u decembru vraćaju kući za sezonu vjenčanja.

Vjenčanje Šantel i Džima bilo je posebno ne samo po tome što su brat i sestra – venčanje između rođaka je legalno u Ujedinjenom kraljevstvu i Irskoj – već i po tome što je na proslavu bio pozvan cijeli grad! Mladina haljina bila je ukrašena sa 20.000 kristala, a djelo je omiljene modne dizajnerke u zajednici “putujućeg naroda”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šantel je imala “najmanje sedam djeveruša”, kako izvještavaju mediji, dok je mladoženja na događaj došao sa čak 73 kuma, a čitava proslava obilježena je i velikom Barbi tortom.

Dizajnerka koja je osmislila mladinu haljinu, Telma Madin, kaže da su “veoma fini ljudi”.

– Djevojke su ovde u Ratkilu veoma ugledne. Mi volimo da kažemo dase irski ’putnici’ vraćaju 50 godina unazad, ali djevojke iz ovog mesta idu 100 godina unazad. Oni su svi jedna porodica i mislim da je to razlog zašto je ovo mjesto toliko bogato – poručila je.

NAJNOVIJE