Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Borba protiv korupcije u porodilištima: Priznanje za slobodu govora i hrabrost Amili Tatarević

Koalicija za zaštitu zviždača Jugoistočne Evrope na godišnjem sastanku u Sarajevu dodijelila je priznanje za slobodu govora, hrabrost i predstavljanje društveno važnih informacija od javnog interesa predsjednici Udruženja Baby Steps iz Sarajeva Amili Tatarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanje informacija o korupciji u porodilištima širom Bosne i Hercegovine, podsticanje na dijeljenje iskustava žena koje su rađale u ovoj zemlji kroz rad aktivnosti Udruženja Baby Steps doprinijelo je širenju jasne slike stvarnog stanja rađanja u našim porodilištima.

Podaci do kojih je došlo udruženje prezentirani kroz medije stigli su do velikog broja ljudi kako ovdje tako i u zemljama regije.

S ponosom možemo reći da je naš trud došao i do Evrope, jer su se evropski zvaničnici u konačnici putem izvještaja EU o BiH jasno izjasnili da se stanje u bh porodilištima mora poboljšati i to je definisano kao jedan od preduvijeta koje naša zemlja mora regulisati prije ulaska u članstvo Evropske unije.

“Svako priznanje je potvrda našeg rada i daje nam snagu da nastavimo dalje. Zahvaljujem se onima koji su prepoznali naš trud. Mi se nećemo umoriti, ovo nije borba koja traje jedan dan, ovo je borba koja će trajati godinama ali stanje u našim porodilištima se mora promijeniti iz temelja. Odnos prema porodiljama mora biti drugačiji, sve porodilje moraju imati jednak tretman i mi nećmo stati dok se to ne dogodi u baš svakom porodilištu u našoj zemlji”, istakla je Tatrević.