Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Saobraćajna nesreća na ulazu u tunel – Kakanj-Zenica

Zbog saobraćajne nezgode na ulazu u tunel 1.mart na autoputu A-1dionici Kakanj-Zenica saobraća se usporeno, preticajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze znatno smanjenom brzinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolovoz je mokar ili vlažan, a na krajnjem jugu pretežno suh. Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Tarčin-Konjic (Ivan Sedlo), Jablanica-Posušje (Blidinje) i Turbe-Karanovac, kao i područje Makljena (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), Han Pijeska i Romanije. Zbog povremenih sniježnih vijavica izdvajamo područje Nišića, Ivan Sedla, Karaule i Rogoja. U jugozapadnim krajevima, te ponegdje na sjeveru, skrećemo pažnju na jak vjetar. Upozoravamo i na učestale odrone, a izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Banja Luka-Klašnice (Zalužani), Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići), Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Mostar-Stolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.