― Marketing ―

Bijeli medvjedi atrakcija u kineskom hotelu: Organizacije za zaštitu životinja odmah osudile zloupotrebu životinja

- Marketing -

U gradu Harbinu, prijestolnici provincije Helongdiang na sjeveroistoku Kine, otvoren je hotel čije sobe i terase gledaju na ograđeni prostor sa bijelim medvjedima.

Organizacije za zaštitu životinja odmah su izrazile nezadovoljstvo i osudile zloupotrebu životinja.

Na video snimcima se vidi da je životni prostor ovih ugroženih životnja bez leda, koji je dio njihovog prirodnig okruženja kao i da je ograđeni prostor u kojem medvjedi žive osvijetljen snažnim reflektorima koji se nikada ne gase.

- Marketing -

Organizacije za zaštitu životinja apelovale su na goste i putnike da ne odsjedaju u tom hotelu koji profitira na “mučenju životinja”, prenio je londonski dnevnik The Guardian.

  • Bijelim medvjedima je mjesto na Sjevernom polu, a ne u staklenom kavezu bez leda, posebno ne u hotelu”, poručila je jedna aktivistkinja.
  • Panoramski zatvor za polarne medvjede. Zar i dalje ne shvatamo šta znači okrutnost prema životinjama ?”, zapitao se jedan novinar.

Naučnici predviđaju da će polarni medvjedi potpuno nestati do 2100. godine.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Narandžasto upozorenje: Vjetar će puhati i do 80 kilometara na sat

Federalni hidtometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra širom zemlje. Udari vjetra južnog smjera biće brzine 50-80 km/h. “Budite spremni...