― Marketing ―

Ljutiti građani kamenjem gađali auto predsjednika: Doputovao na jug Argentine gdje haraju požari

- Marketing -

Više desetina ljutitih građana udaralo je i gađalo kamenjem minibus u kojemu je bio argentinski predsjednik Alberto Fernandez, koji je doputovao u posjet jugu zemlje, gdje haraju požari, pišu tamošnja glasila.

Dok je odlazio iz gradske vijećnice u Lago Pueblu, u pokrajini Chubutu, u Patagoniji, na jugu zemlje, predsjednik države se morao skloniti iza ljudskog koridora dok su protestanti išli prema njemu.

Potonji su zatim zaustavili minibus s predsjednikom, udarajući vozilo nogama i šakama i bacajući kamenje prema njemu, pokazuju fotografije koje su objavili mreža TN i dnevnik Clarin.

- Marketing -

U požaru poginula jedna osoba, dvjestotinjak kuća izgorjelo

U požarima koji haraju na tom području jedna je osoba poginula, a 11 je povrijeđeno od početka sedmice. Desetine ljudi su se morali evakuirati pred vatrenom stihijom, a dvjestotinjak kuća je izgorjelo, navodi se u izvještaju objavljenom u petak.

Požar je progutao 1500 ha šume, izvijestila je civilna zaštita, a mediji navode podatak o 15.000 ha.

Požari su za sobom ostavili “golemu štetu”, istaknuo je ovih dana ministar za okoliš Juan Cabandie, dodajući da neka mjesta nemaju ni vode ni struje.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...