Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Aliefendić poziva Huskića na sankcije vijećniku Branku Češljiću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom od najnovijih političkih razvoja u našem gradu, Almedin Aliefendić, zastupnik u Parlamentu FBiH ispred SDA, uputio je otvoreni apel vijećniku i predsjedniku LO Naša Stranka Kakanj Dževdetu Huskiću, pozivajući ga da razmotri primjenu sankcija vijećniku Branku Češljiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj potez dolazi nakon nedavnih u javnosti protumačenih kontroverznih izjava Branka Češljića, koji je također član Općinskog vijeća Kakanj.

U svom otvorenom pismu, Aliefendić je naglasio potrebu za odgovornim političkim djelovanjem i kritikom a nakon što se oglasio Huskić.

On je istakao da politika nije crno-bijela i da je važno biti samokritičan. Kritikujući pristup vijećnika Huskića prema Stranci demokratske akcije (SDA), Aliefendić je istakao da napadi i optužbe ne doprinose konstruktivnom političkom dijalogu.

Objavu Aliefendića prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Politika i odgovornost: Poziv na sankcije vijećniku Branku Češljiću

Poštovani vijećniče Huskić,

Očekivao sam Vašu reakciju na politička dešavanja u našem gradu. Iskreno, nisam iznenađen uvredama i optužbama upućenim drugima, no smatram da je važno da budemo samokritični, jer politiku ne možemo sagledavati isključivo crno-bijelo. Vaš pristup kritici prema SDA, uz zanemarivanje vlastite odgovornosti, nije konstruktivan. Sve uvrede i optužbe upućene na račun SDA kadrova odbacujem kao lične frustracije i nemoć prema vlasti koju građani redovno podržavaju putem izbora. To je srž političkog djelovanja”, napisao je Aliefendić.

Pozivam Vas da sankcionišete vijećnika Branka Češljića zbog izazivanja međunacionalne netrpeljivosti i širenja govora mržnje prema političkim neistomišljenicima. Njegov pristup, gdje krivicu prebacuje na druge, stvara rizik od narušavanja sigurnosti, mira i stabilnosti, posebno u trenucima kada Bosna i Hercegovina prolazi kroz teške političke izazove. Izjave vijećnika Branka Češljića zahtijevaju disciplinski postupak, ukor, javnu osudu, ili barem najmanje izvinjenje kako bismo smirivali, a ne produbljivali podjele i odnose u društvu.

Na kraju, želim napomenuti da nisam napao poštovanu zastupnicu Behiju Kulović. Kao izabrani zastupnik, što je naša obaveza i odgovornost, iznio sam politički stav kojim sam građane Kaknja informirao o dešavanjima u Zeničko-dobojskom kantonu. I dalje smatram da je važno da imamo predstavnika u Vladi ZDK koja raspolaže s budžetom od pola milijarde KM, i da imamo pravo zahtijevati svoj dio resursa. Za razliku od vaše stranke, SDA se izborila za predstavnika u Vladi koji će zastupati interese svih Kakanjaca. Nema razloga za sumnju, naši kadrovi su sposobni obavljati tu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritičari SDA, s druge strane, trebaju razmotriti svoje vlastite postupke i prepoznati da ogledalo samo prikazuje ono što se odražava u njemu, a ne ono što vaša stranka želi vidjeti” , stoji u objavi.

- Marketing -