― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Zračni jastuci spašavaju živote, ali ponekad ostavljaju modrice s logotipom za ‘uspomenu’

- Marketing -

Učestvovanje u saobraćajnoj nesreći, čak i maloj, može biti neugodno i traumatično iskustvo, dok neki u tome traže svijetlu stranu.

Na Twitteru je postala viralna objava koja prikazuje gotovo savršene logotipe proizvođača kao modrice na podlaktici nastale od airbaga. Na svu sreću, živimo u vremenu u kojem je pametno sigurnosno inženjerstvo učinilo saobraćajne nesreće manje smrtonosnim nego ikad, ali zadobivanje ozljeda je još uvijek uobičajeno.

Neke su bolnije, neke opasne po život, a neke čak i čudne, i izgleda da se događaju češće nego što bismo očekivali. Andrea Juarez iz Dallasa u Texasu je zakotrljala priču svojim neobičnim iskustvom kad se sudarila u svom Nissanu.

- Marketing -

Juarez je na Twitteru objavila da je njezo vozilo udareno sa strane na raskrsnici, te da je iz nesreće izašla s prijelomom šake i prilično prepoznatljivim ožiljkom na podlaktici. Čak i sva ošamućena nakon nesreće, Juarez je bila dovoljno pribrana da zastane i snimi svoju nevjerovatnu modricu.

Kao što možete vidjeti, Nissanova oznaka s volana zapravo je bila utisnuta na njenoj podlaktici nakon što je eksplodirao vozačev zračni jastuk, i pritom rastvorio poklopac na upravljaču. Slika neobičnog ožiljka privukla je veliku pažnju na Twitteru tokom samo jednog dana, sa 183.000 lajkova i gotovo 9.000 retwetova.

No, ništa manje nisu najzanimljiviji odgovori drugih korisnika koji imaju vrlo slične priče.

Na gornjoj fotografiji može se vidjeti da je ovaj nes(p)retni vozač još 2016. godine dobio gotovo savršenu reprodukciju Hyundaijevog logotipa na podlaktici. Proscrolajte prema dolje i pronaći ćete jednake slučajeve i logotipove marki kao što su Dodge, Jeep, Honda, Mazda, Buick i drugi.

Zračni jastuk se mora ekstremno brzo napuhati (i ispuhati), a to traje svega 20 do 30 milisekundi. Ovako velika brzina napuhavanja postiže se eksplozivnom hemijskom reakcijom. Iz tog razloga su nekada mogućne manje ogrebotine, masnice i opekline na licu i rukama. Izgleda da osim eksplozivnog punjenja, logotipovi proizvođača također ostavljaju “uspomenu”. (automobili.hr)

- Marketing -