Zatvorski čuvar oborio svjetski rekord u broju tetovaža iz jedne animirane serije

Volite li Simpsonove? Ako je tako, još uvijek ih ne volite koliko Michael Baxter. Michael ima 52 godine i živi blizu Melbournea u Australiji. Radi kao čuvar u zatvoru, a uspio je i dokazati svima da je najveći obožavatelj Simpsonovih!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

“Želio sam napraviti nešto jedinstveno što niko drugi nema i što niko ne bi ni pomislio”, rekao je Michael. Prema njegovim riječima, tetovira se više od desetljeća. Konkretno, rad na Simpsonima trajao je 15 sesija tokom jedne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je ovisnost”, kaže Baxter. “Jednom kada napravite jedan, želite još i još.” Njegova tetovaža uključuje ne samo glavne likove omiljene animirane serije, poput Homera, Marge, Barta, Lise i Maggie, već i druge kultne likove.

 

Nakon brojnih glasina u medijima, Guinnessova knjiga rekorda službeno je potvrdila da Australac Michael Baxter drži rekord za “najviše tetovaža likova iz jedne animirane serije”. Zahvaljujući tetovažama, Michael je sada prepoznat u cijelom svijetu. Njegovi obožavatelji čak su pokušali uvjeriti kreatore Simpsonovih Jamesa L. Brooksa i Matta Groeninga da pozovu Michaela u SAD kako bi se pojavio u seriji u animiranom formatu.

 

“Svugdje me prepoznaju. Moji prijatelji to obožavaju, posebno popularnost koju trenutno dobivam. Svi mi govore da je tetovaža nevjerovatna, pogotovo kad je vide na tijelu. Moja žena Sharin i kćeri Michelle i Rebecca to obožavaju. Moj sedmogodišnji unuk Cohen i moja petogodišnja unuka Mila misle da je to fantastično”, kaže Michael.

Međutim, nije samo Michael Baxter taj što privlači pažnju kada je u pitanju ova nesvakidašnja priča. Njegova tattoo umjetnica naprosto je zapanjena pažnjom i interesom koji ona dobiva. Nije mislila da je Michael ozbiljan kad joj je prišao, obavještavajući je o svojim planovima. Nakon obavljenog posla, zajedno su putovali na razne izložbe tetovaža i konvencije. “Drago mi je što me Jade koristi za promociju svog rada” – kaže Michael. (Tuzlanski.ba)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE