Zašto limenke gaziranih sokova postaju sve tanje: Skoro svi napici će imati manju ambalažu

Jeste li ste primijetili da tanje limenke gaziranih sokova postaju sve popularnije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ambalaža igra veliku ulogu u tome da vas namami da kupite određeni proizvod. Tako se i brendovi pića oslanjaju na oblik i dizajn, u želji da privuku što više potrošača.

Zašto su tanje limenke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje vrijeme su aktualne limenke koje su puno tanje u odnosu na one koje smo ranije kupovali. Zašto?

Proizvođači računaju na to da će vam uz tanje limenke suptilno uspjeti sugerirati da su egzotična pića zdravija od piva i od gaziranih napitaka koji su pakirani u stare, kratke i okrugle limenke.

“Potrošači vide tanke limenke kao sofisticiranije, zbog čega se tako osjećaju”, rekao je za Stanford, urednik ‘Beverage Digest’.

Tanje limenke se smatraju inovativnim. Primijećeno je da je sve više ljudi zainteresirano za zdraviji stil života, zbog čega postoji sve više napitaka koji su namijenjeni potrošačima koji brinu o zdravlju. Smatra se da tanke limenke daju signal za ovakvu karakteristiku pa se samim tim ovi razlozi povezuju s “psihološkom igrom”.

Savjet stručnjaka

Stručnjaci savjetuju da ako pokušavate smanjiti konzumaciju sokova, energetskih pića ili piva, uvijek provjerite etikete.

Limenka može biti tanja, a da u njoj i dalje bude ista količina pića. Razlog tanjih limenki nije samo optički. Ove limenke također pomažu kompanijama za proizvodnju pića, štedeći im novac na pakiranju i omogućujući prostor da više proizvoda stane na police supermarketa.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE