Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Zaboravite na Audi A4, dolazi A5 Avant

Ove sedmice kamere automobilskih paparazza uhvatile su prototip novog Audijevog karavana, a već danas imamo više-manje točnu procjenu izgleda novog modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve rendere novog modela već je u javnost pustio ruski portal Kolesa. Njihovi prijedlozi dizajna u pravilu su uvijek vrlo blizu konačnom rješenju, pa ne bi trebalo čuditi da su pogodili s ovim doista posebnim modelom.

Audi A4 Avant je na odlasku, a trebao bi ga zamijeniti upravo A5 Avant. Sprijeda ćete ga prepoznati po široj maski s elementima u sjajnom finišu. Suptilan izgled otkrivaju i bočne linije s decentno uklopljenim ručicama vrata i prepoznatljivim naplatcima.

Straga pak  najveću novost osiguravaju LED svjetla većih dimenzija i atraktivnije grafike, piše Index. Međusobno su povezana svjetlosnom lajsnom, a u sredini se nalazi logo marke. U dnu pak dva ispušna top otkrivaju da se ispod poklopca nalaze klasični motori.

I na kraju dužni smo razriješiti nedoumice oko nomenklature Audijevih modela. A4 doista postaje A5, a razlog je što će modeli s neparnim brojem u imenu ubuduće imati konvencionalne pogone, dok će oni s parnim brojem imati električni pogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga na A5 očekujte ponudu motora kao na aktualnom A4 uključujući bar dva plug-in motora.