Vrhovni sud Federacije BiH u zaštiti zakonitosti i interesa Grada Zenica

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučujući o Reviziji Grada Zenica preinačio je prvostepenu presudu Općinskog suda u Zenici i drugostepenu presudu Kantonalnog suda u Zenici i odbio tužbeni zahtjev Rudnika mrkog uglja “Zenica” d.o.o. Zenica radi novčanog potraživanja u visini od 275.827,77 KM od Grada Zenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je pojašnjeno, Vrhovni sud FBiH kao najviša sudska instanca u FBiH ponovo je svojom presudom zaštitio legalne interese Grada Zenica koji su bili narušeni prvostepenom presudom Općinskog suda u Zenici i drugostepenom presudom Kantonalnog suda u Zenici i Grad Zenica bio obavezan RMU “Zenica” isplati iznos od 275.827,77 KM sa zakonskom zateznom kamatom i troškovima parničnog postupka u iznosu od 8.222,98 KM.

Iz Gradske uprave Zenica podsjećaju, ranije je presudom Vrhovnog suda FBiH donesenom u pravnoj stvari tužitelja JU Kantonalna bolnica Zenica protiv Grada Zenica radi utvrđenja i uknjižbe prava vlasništva na nekretninama (zemljište i zgrade u krugu Kantonalne bolnice Zenica) usvojena revizija Grada Zenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugostepena presuda Kantonalnog suda u Zenici preinačena je i potvrđena prvostepena presuda Općinskog suda u Zenici prema kojoj je Grad legalni vlasnik zemljišta i objekata u krugu Kantonalne bolnice.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE