Vođa Huta: Biden je starac koji se jedva penje uz stepenice

Vođa jemenskih Huta ismijavao je Bidena u svom televizijskom govoru. Sayyed Abdul-Malik al-Houthi je izjavio da je Biden starac koji ima problema s penjanjem uz stepenice aviona, a ipak putuje 9000 kilometara kako bi napao one koji su htjeli stati uz potlačeni narod Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da Izrael nije uspio postići nijedan od svojih ciljeva u Pojasu Gaze, ali nastavlja s masovnim ubistvima palestinskog naroda.

  • Izraelski neprijatelj nije uspio postići svoje ciljeve, ali nastavlja sa zločinima. Tokom protekla 104 dana počinili su preko 2000 masakra i genocida nad palestinskim narodom – rekao je Sayyed Abdul-Malik al-Houthi u televizijskom obraćanju.

Naglasio je da je izraelski rat protiv Gaze zločin, iako SAD i Britanija to odbijaju priznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa Huta kritizirao je međunarodne organizacije jer samo gledaju ono što se odvija u Gazi bez da poduzmu ikakve konkretne radnje da to zaustave.

Američki i britanski brodovi i dalje će biti meta jemenskih oružanih snaga

Upozorio je da će američki i britanski brodovi, zajedno sa svim plovilima povezanim s Izraelom, i dalje biti meta jemenskih oružanih snaga u Crvenom moru.

Na kraju je napao SAD rekavši da imaju mračnu historiju zločina protiv raznih naroda širom svijeta.

  • Ako Amerikanci vjeruju da ima pravo doći s više od 9.000 kilometara udaljenosti u našu regiju, kako onda mi nemamo pravo stati uz palestinski narod kada je on dio nas? – upitao se al-Houthi, prenosi Index.hr.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE