Volonteri čiste i uređuju nove metre tunela „Ravne 3“

U Visokom trenutno boravi još jedna grupa volontera uključenih u radove na tunelima „Ravne 3“ pod stručnim nadzorom arheologa Fondacije Amne Agić i Amara Tufe, kao i koordinatora Fondacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volonteri su tokom ove sezone bili angažovani i u samom parku „Ravne 2“ tokom obimnih radova, a sada su ponovo aktivni radovi u tunelima „Ravne 3“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

  • U ovoj grupi imamo desetak volontera iz naše zemlje, ali i Italije, Francuske, Engleske. Naglasak je na čišćenju novih metara tunela „Ravne 3“ gdje čistimo nove prostore i pripremamo se za pomna istraživanja. Već smo prošli nekoliko novih metara i u nastavku volonterske sezone očekujemo da nove metre očistimo, uredimo i naravno obezbijedimo drvenim podgradama. – kazao je arheolog Amar Tufo.

Iako ove sezone grupe volontera nisu bile toliko brojne i u prosjeku je po grupi bilo desetak do petnaest volontera, ipak je urađeno mnogo posla, a već naredne sedmice nas očekuje dolazak još jedne grupe u kojoj bi mogao biti i malo veći broj volontera, tako da će i radovi biti nastavljeni po planu koji je zacrtan, a volonterska akcija i ove godine traje do sredine mjeseca oktobra.

NAJNOVIJE