Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Upoznali su se na transplantaciji srca, a vjenčali se osam godina kasnije

Taylor i Collina spojila je njihova bolest. Zajedno izvlače ono najbolje jedno iz drugoga. Vjenčali su se 2019. i sada žive u Marylandu. Nepokolebljivo prolaze kroz nedaće koje ih još uvijek snalaze…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Par se upoznao u bolnici u kojoj su oboje transplantirali srce, na isti dan. No, iako je bolnica posljednje mjesto na kojem možete očekivati ljubav, par iz ove priče spojila je sudbina. Usred oporavka od transplantacije srca, podijelili su trenutak koji im je zauvijek promijenio živote.

Njihova priča svjedočanstvo je snage nade i neočekivanih načina na koje vas ljubav može pronaći. Taylor Givens i Collina Kobelja spojila je njihova bolest. Životi Taylor i Collina drastično su se preokrenuli kada su oboma u mladosti dijagnosticirani srčani problemi.

 

Givens je bila studentica kada se iznenada suočila sa šokantnom hitnom medicinskom situacijom. S druge strane, Kobelja je rođen s urođenom srčanom greškom. Unatoč tome što su se sa svojim dijagnozama suočavali na različite načine – Givens je iznenada dobila vijesti koje su joj promijenile život, a Kobelja je pretrpio višestruke transplantacije – sudbina im je donijela ljubav usred njihovih mučnih iskustava. Spojila ih je kada im je to bilo najpotrebnije. Srce im je presađeno istog dana u istoj bolnici. Givens je to prva transplantacija, a Kobelji druga. Završili su u istoj sobi za oporavak, jedno uz drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

– U početku zapravo nije bilo romantičnih iskri jer smo oboje bili ‘jadni’ – priznaje Givens.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Collin Kobelja (@collink_88)

Iskra je planula 5 godina kasnije.

Na petu godišnjicu transplantacije, Givens i Kobelja neočekivano su se ponovno vidjeli u bolnici gdje su se susreli sa svojim ljekarima. Kobelja je odmah nakon tog susreta kontaktirao Givens kako bi je pozvao na večeru. Po prvi put nakon operacija mogli su se povezati izvan bolnice. Otkrili su trenutnu i duboku vezu ojačanu njihovim zajedničkim iskustvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je slatko jer smo morali uzimati iste lijekove u isto vrijeme – kaže Givens. Definitivno je, priznaje, osjetio iskru, a da to uopšte nije očekivao.

 

Dubina njihove veze je jedinstvena, ne samo zbog svakodnevnih izazova, već i zato što snagu crpe iz međusobne podrške, prenosi 24sata.hr.

– Bilo je sjajno početi izlaziti s nekim kome ne moraš ništa objašnjavati. Možeš jednostavno živjeti svoj život na normalan način – kaže Givens.

Oni se povezuju kroz dobra i loša vremena. Ništa se ne može ispriječiti između njih. Kobelji i Givens je suđeno da budu zajedno. Oboje dijele ljubav prema knjigama i video igricama. Kobelja je kažu, topao i optimističan, a Givens analitična i pragmatična.

 

Zajedno izvlače ono najbolje jedno iz drugoga i upotpunjuju se. Nakon godina veze, ljupki dvojac vjenčao se 2019. i sada žive u Marylandu, vodeći svoje živote kroz nedaće koje ih još uvijek snalaze.

– Oboje smo prošli jedno od najgorih iskustava koje možete proći u životu – rekao je Kobelja i dodaje kako im se definitivno čini kao da mogu podnijeti bilo šta drugo što im život nanese.

Unatoč stalnim zdravstvenim problemima, nastavljaju ih zajedno rješavati. Kobelji je prošle godine četvrti put presađeno srce, dok je Givens u remisiji limfoma.

 

– Imajući ga pored sebe, ne bojim se toliko, čak ni stvari poput svoje smrtnosti – kaže Givens.

Unatoč suočavanju s medicinskim izazovima, i dalje su predani prevladavanju problema svojom nepokolebljivom ljubavlju i predanošću jedno drugome.

– Vidim ga kako prolazi kroz ove transplantacije i napreduje, dajući mi novi osjećaj nade i svrhe – dodaje Givens. (Tuzlanski.ba)