― Marketing ―

Ukrajinska vojska: Rusi kreću u napad sa 100.000 vojnika na istoku

- Marketing -

Rusija je koncentrirala više od 100.000 vojnika u smjeru Kupjanska i Limana na frontu u Harkivskoj i Luhanskoj oblasti, kazao je danas Ilija Jevlaš, časnik za novine Istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine.

Naveo je da su ruske snage u tom području značajno pojačale količinu granatiranja i zračnih napada na ukrajinske položaje.

Oba grada već bila pod ruskom okupacijom

- Marketing -

Tvrdi da je 45.000 vojnika angažirano za napade prema Kupjansku, a 48.000 napada u smjeru Limana. Oba grada bila su okupirana od ruskih snaga prije nego što su oslobođena prošle godine. Posljednjih mjeseci Rusija je pojačala pritisak na ovom dijelu fronta.

Vojnici u blizini Kupjanska koji su razgovarali s Kyiv Independentom potvrdili su da Rusija intenzivira svoju ofenzivu u tom području. Britanska obavještajna služba izvijestila je da ukrajinske protuofanzive na jugu i oko Bahmuta pritišću tamošnje ruske snage, ali da Rusi ipak napreduju oko Kupjanska i Limana.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...