Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

U susjedstvu predloženo kraće radno vrijeme: Zadovoljan i odmoran radnik je produktivniji

Predstavljajući program “Evropa sad 2”, kao lider Pokreta “Evropa sad” (PES), Milojko Spajić je predložio skraćenje punog radnog vremena u Crnoj Gori sa 40 na 35 sati, odnosno na sedmosatni radni dan, a za to je imao i obrazloženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer testira javnost prijedlogom da uvede sedmosatno radno vrijeme u Crnoj Gori.

  • Zadovoljan i odmoran radnik je inovativniji, produktivniji i lojalniji, što doprinosi povećanju profita poslodavaca, a veći profit poslodavaca doprinosi i većim prihodima države. Biće više vremena za porodicu, prijatelje i širu zajednicu. Dakle, i ovaj program, kad bude predstavljen u cijelosti, imaće pozitivan uticaj i na zaposlene i na poslodavce i na državu. Zato je sat vremena manje, u stvari, sat vremena više – rekao je on, prenosi Biznisinfo.ba.

Dodao je da podaci govore da u Crnoj Gori zaposleni imaju jednu od najdužih radnih sedmica u Evropi i to u proseku dužu od 42 sata, što je u odnosu na prosjek zemalja EU više za čak šest sati sedmično, a „svi pričaju o evropskim standardima“.

Spajić uvjerava javnost da je nakon implementacije programa „Evropa sad 1“ Crnoj Gori „vraćeno dostojanstvo radnika i duplirana minimalna zarada, a „Evropa sad 2″ je korak dalje ka cilju unapređenja položaja radnika u Crnoj Gori“.