Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Evo šta nikako ne treba da kupujete na rasprodajama: Zaobiđite ove modne komade i neće vas zaboljeti glava kad zavirite u novčanik

Povoljna cijena nikako ne smije biti jedini razlog za kupovinu. I dok rasprodaje stvarno jesu kao stvorene za kupovinu nekih modnih klasika, neku odjeću je ipak bolje zaobilaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modni stručnjaci savjetuju da se na sniženjima ne kupuju sljedeće stvari:

1. Odjeću koja vam je mala

Mnogi su bar jednom na sniženju kupili komad odjeće neodgovarajuće veličine, sa idejom da će je možda jednog dana obući.

Ipak, velike su šanse da će taj premali komad odjeće stajati na dnu ormara. U svakom slučaju, ako vam je nešto preusko, bolje je preskočiti kupovinu.

2. Nešto što nikako nije u vašem stilu

Naletjeli ste na komad koji se nikako ne uklapa u vaš stil, ali je na velikom sniženju pa se rodila ideja da bi trebalo da ga kupite. Ipak nemojte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nas niske cijene dovode u iskušenje da kupimo nešto povoljno, velika je vjerovatnoća da ćete završiti sa nečim što uopće nećete nositi.

3. Više istih ili sličnih stvari koje već posjedujete

Kada je u pitanju odjeća, često se držimo naše sigurne zone pa na sniženjima volimo da kupujemo komade slične onima koje već imamo u ormaru.

Iako je dobro držati se svog stila, ipak vam ne treba deset istih ili vrlo sličnih košulja ili bijelih majica u ormaru.

Jedan od ciljeva pri kupovini bilo čega neka bude i taj da novi komad odjeće možete da iskombinujete sa odjećom koju već imate i da tako osvježite garderobu.

4. Sve što je neudobno

Ako vam nešto nije udobno, obući ćete to jednom ili nijednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupovanje neudobne odjeće je bacanje novca.

Ako vas nešto grebe, žulja, teško se zakopčava… ili vam predstavlja bilo koji drugi problem, zaobiđite taj komad. Stvari se neće promeniti u budućnosti, a samo ćete potrošiti novac i zatrpati ormar.

5. Stvari koje ne možete da zamislite kao dio svojih kombinacija

Ako vam se nešto učini lijepo i povoljno, ali ne možete da zamislite kombinaciju u kojoj bi se taj komad odjeće uklopio, radije ga preskočite.

Ako vas muči način kako da nešto stilizujete, shvatite to kao znak da se radi o odjeći koju nećete nositi, jer nećete znati kako da je iskombinujete.