Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

U slovenskim toplicama se utopilo dijete, pola sata ga pokušavali oživjeti

Sloveniju potresa tragedija u kojoj je život izgubilo dijete u jednima od poznatijih slovenskih toplica Terme Ptuj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu Novice, dijete se utopilo na jednom od bazena u termama. Spasioci su primijetili da je dijete staro oko sedam godina potonulo ispod površine vode. Izvukli su ga te su ga pokušali reanimirati do dolaska hitne pomoći.

Oživljavanje djeteta trajalo oko pola sata te je nakratko stabiliziran i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, no unatoč naporima ljekara preminuo je, izvijestila je mariborska policija.

Terme Ptuj večeras su se večeras oglasile i izrazile su veliko žaljenje zbog nesreće, kao i sućut porodice stradalog dječaka. Saopćili su kako su nadležnim službama predali svu dokumentaciju, između ostalog i uvjerenje o osposobljenosti spasioca na bazenima za reanimaciju te uvjerenja o edukaciji svih djelatnika na bazenima.

Policiji je predana i dokumentacija o tehničkom pregledu kojim je jasno utvrđeno da je kupalište tehnički bilo bez ikakvih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terme Ptuj su navele i da raspolažu najvišim sigurnosnim standardom kvalitete i sigurnosti – ISO 9001, u sklopu kojeg provode i mjere sigurnosti kupača kao i konstantno usavršavanje spašavatelja na bazenima.

Slučajem se bavi policija koja ga zasad vodi kao sumnju na uzrokovanje smrti iz nehaja, a o slučaju su obaviješteni i zamjenica nadležnog državnog odvjetnika te istražni suda kao i Inspektorat za prevenciju prirodnih i drugih nesreća.