U slovenskim toplicama se utopilo dijete, pola sata ga pokušavali oživjeti

Sloveniju potresa tragedija u kojoj je život izgubilo dijete u jednima od poznatijih slovenskih toplica Terme Ptuj.

Kako pišu Novice, dijete se utopilo na jednom od bazena u termama. Spasioci su primijetili da je dijete staro oko sedam godina potonulo ispod površine vode. Izvukli su ga te su ga pokušali reanimirati do dolaska hitne pomoći.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Oživljavanje djeteta trajalo oko pola sata te je nakratko stabiliziran i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, no unatoč naporima ljekara preminuo je, izvijestila je mariborska policija.

Terme Ptuj večeras su se večeras oglasile i izrazile su veliko žaljenje zbog nesreće, kao i sućut porodice stradalog dječaka. Saopćili su kako su nadležnim službama predali svu dokumentaciju, između ostalog i uvjerenje o osposobljenosti spasioca na bazenima za reanimaciju te uvjerenja o edukaciji svih djelatnika na bazenima.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Policiji je predana i dokumentacija o tehničkom pregledu kojim je jasno utvrđeno da je kupalište tehnički bilo bez ikakvih problema.

Terme Ptuj su navele i da raspolažu najvišim sigurnosnim standardom kvalitete i sigurnosti – ISO 9001, u sklopu kojeg provode i mjere sigurnosti kupača kao i konstantno usavršavanje spašavatelja na bazenima.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Slučajem se bavi policija koja ga zasad vodi kao sumnju na uzrokovanje smrti iz nehaja, a o slučaju su obaviješteni i zamjenica nadležnog državnog odvjetnika te istražni suda kao i Inspektorat za prevenciju prirodnih i drugih nesreća.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Konačno dobre vijesti: Gotovo je s rastom cijena polovnih vozila, pad je osjetan

Više od dvije godine trgovici polovnim automobilima trljali su...

U BiH nije dobila priliku: Bišćanka je među deset najljepših na svijetu

Zamislite da surfate internetom i onda slučajno ugledate svoju...