U selu Živčići ponovo zebnja, strah i neprespavana noć mještana

Mještani sela Živčići koje se nalazi na području Grada Živinice izrazili su veliku zabrinutost zbog novog kratera koji se otvorio u zemlji svega 30 metara od najbližeg stambenog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzrok novog kratera, a kako navode šestog po redu je navodno eksplatacija uglja koju vrši RMU Đurđevik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sinoć je lice mjesta posjetio direktor RMU Đurđevik i najugroženijim mještanima ponudio izmještanje i plaćanje alternativnog smještaja, ali sve je ostalo samo na obećanju. Svaki trenutak proveden u selu je na ličnu odgovornost svih mještana. Komisija koja je imala sastanak danas u RMU Đurđevik donijela je zaključak da ne postoji rizik i opasnost po mještane sela Živčići” – kazali su za Tuzlanski.ba.

mještani ovog sela uz poslate fotografije kratera koji se otvorio u zemlji i dodali kako strahuju da se sve ne zataška od očiju javnosti.

Također, navode kako se prema njihovim saznanjima trenutno vrši eksplatacija uglja sa sigurnog stuba direktno ispod kuća, što nikako ne bi smjeli raditi.

“Miniranja su toliko jaka i snažna da u kućama sve spada. Skoro svaka kuća je ispucala od detonacija” – kazali mještani sela Živčići. (Tuzlanski.ba)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE