Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Huskić: Maksuma je reagovala emotivno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne stišavaju se reakcije povodom određenih dešavanja na manifestaciji Kakanjski dani 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli slučaj komentirao je i Dževdet Huskić, Dževdet Huskić, predsjednik LO Naša Stranka Kakanj i vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Kakanj.

Komentar prenosimo bez intervencija u cijelosti:

KSC TEAM na čelu sa direktorom Mirzom Mušijom je danas reagovao na objavljeni tekst na FB stranici Kick.kakanj od 2.8.2022.godine.

6 (šest) dana je trebalo KSC TEAMU na čelu sa direktorom Mirzom Mušijom da osmisli optužnicu protiv Maksume Topalović jer je napisala da su organizatori (na čelu sa direktorom Mirzom Mušijom)  pokušali „uništiti mladalački san“, „da su neznalice i beskičmenjaci“, i još je napisala „Fuj“, jer su skratili nastupe bendova mladih iz KICK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksuma Topalović se po optužnici tereti za slijedeće:

„Uvrede, klevete, pa lažno optuživanje, pa teške lažne optužbe, pa iznošenje neistina, korištenje rječnika neutemeljenog argumenta, javno vrijeđanje, podstrekavanje drugih na javno vrijeđanje JU KSC –a i službenih lica, neovlaštenu zloupotrebu FB stranice NVO Alternative, samopromociju, destrukciju, politički populizam, nekulturno ponašanje, očigledni devijantni izljev frustracija, narušavanje ugleda JU KSC, javno prozivanje službenih lica i djelatnika JU KSC uz podstrekavanje drugih na javni linč, podstrekavanje roditelja da izvrše krivično djelo, podstrekavanje djece da vrijeđaju direktora JU KSC, iskorištavanje djece za političke obračune, psovanje, šikaniranje, huškanje i podstrekavanje.“

E sad, oni su rasplakali Maksuminu djecu iz KICK-a i Maksuma je reagovala emotivno, upotrijebila nekoliko neprimjerenih riječi i javno prozvala Mirzu Mušiju. S druge strane, KSC TEAM na čelu sa direktorom Mirzom Mušijom je imao na raspolaganju 6 dana i pažljivo pripremio demantij, nimalo emotivno, šta više – čini se vrlo precizno i proračunato, navodeći jedno za drugim krivična djela za koja terete Maksumu, nijednom ne spominjući njeno ime, priznat ćete – to je pomalo jezivo. Maksuma je tako postala „ona čije se ime ne spominje“, aluzija na Voldemorta koji je čisto zlo (ne vjerujem da je ovo bila zaista namjera tužitelja, ali je aluzija očigledna) Ono što ne razumijem je –  na osnovu čega?

Najstrašnija stvar u svemu je da Općina, umjesto da pomiri JU KSC i NVO Alternative, jer preko obje organizacije pruža usluge građanima i građankama, otvoreno staje na stranu JU i likujući, pod VAŽNO! dijeli demantij (optužnicu) JU-e. Time se otvoreno šalje poruka Maksumi da je u nemilosti vladajuće stranke u Kaknju.

Zato ja, kao građanin, stajem na stranu žene koja je očigledno brutalno napadnuta od sistema kojem ne želi služiti na podanički način, spuštajući glavu pred neznalicama i beskičmenjacima koji ruše mladalačke snove. Fuj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

(Foto: Naša stranka)

- Marketing -