U petak radni nenastavni dan u školama na području ZDK

Ministarstvo za nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona dostavilo je školama na području kantona obavijest da je 24. novembar radni nenastavni dan, a koji je planiran za obilježavanje državnog praznika Dana državnosti BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Godišnjim planom škole su bile u obavezi isplanirati aktivnosti i manifestacije kojima će se na prigodan način obilježiti ovaj, za nas i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, veliki državni praznik, a kako je planirano i nastavnim kalendarom za osnovne i srednje škole za 2023./2024. godinu”, navode iz Ministarstva za nauku, kulturu i sport ZDK.

Podsjetimo, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine obavjestilo je jučer državne organe, poslodavce i zainteresovanu javnost da se obilježavanje državnog praznika Dana državnosti koji pada u subotu ne prenosi na sljedeći radni dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shodno navedenom, 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine se kao državni praznik obilježava samo jedan dan i to na dan državnog praznika.

NAJNOVIJE