Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

U Maglaju pronađena veća količina minsko eksplozivnih sredstava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak, u 11,15 sati, dežurna služba Policijske stanice Maglaj je obaviještena od strane uposlenika Federalne uprave civilne zaštite da se u mjestu Bočinja, u pomoćnom objektu u blizini kuće vlasništvo Z.V. iz Maglaja, nalazi veća količina minsko eksplozivnih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona nakon čega je na lice mjesta izašla uviđajna ekipa Policijske stanice Maglaj, koja je zajedno sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK izvršila uviđajne radnje.

Ovom prilikom pronađeni su sljedeći predmeti, a koji su uz pomoć tima Federalne uprave civilne zaštite identifikovani kao:

jedna tromblonska mina M62,

dvije ručne bombe M-50,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

dvije ručne bombe M-52,

tri ručne bombe M-75,

111 komada puščanih metaka kalibra 7.62 x 39 mm,

jedanaest detonatorskih kapisli,

jedanaest upaljača za ručnu kumulativnu bombu M-79,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

sporogoreći štapin, dužine 10 metara i

88 pakovanja eksploziva sa oznakom “Trotilski metak”, ukupne težine 17.6 kilograma

Nakon izvršenog uviđaja po naredbi postupajućeg tužioca minsko eksplozivna sredstva su izuzeta sa lica mjesta od strane uposlenika Federaine uprave civilne zaštite Sarajevo.

Obavljenim razgovorom sa svjedocima došli se do saznanja, da su minsko eksplozivna sredstva pronađena prilikom čišćenja imanja na kojem se nalazi kuća i pomoćni objekat u kojima duže vrijeme nije niko stanovao.

Službenici Policijske stanice Maglaj preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju potpunog razjašnjavanja svih okolnosti u vezi pronalaska minsko eksplozivnih sredstava, te će nakon provedenih istražnih radnji dostaviti odgovarajući izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

- Marketing -