Twitter “bruji” o izjavi Zdravka Čolića u vezi Bajrama, Jugoslavije i Božića: “Bio je normalan lik”

Pjevač i miljenik regiona Zdravko Čolić gostovao je nedavno u HRT-ovoj emisiji “Kod nas doma”,a njegova izjava izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moj otac je radio u onoj bivšoj državi, socijalizam, bio je u unutrašnjim poslovima u policiji i to se u državnim poslovima nije smjelo slaviti, ni Uskrs, ni Božić, ni Bajram, ništa nije bilo od toga. Sve je bilo zabranjeno. Iz djetinjstva nemam te božićne radosti, imam novogodišnju jelku”,rekao je Čolić.

“Nova godina je slavljena i državni praznici, a ovi vjerski praznici nisu imali to odobrenje. Tu je bilo deficita, vezano za božićne praznike, kasnije, kada je krenulo, sve je to obilježavano, svako na svoj način i dandanas ljudi vode računa… Svako ima pravo slaviti ono što hoće i ono što voli”, naveo je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zatim su uslijedile reakcije:

“Šta sam se ja kolača najela na Božićima i Bajramima u Jugoslaviji, a nikad me nisu uhvatili! Sad vidim da sam ja zapravo bila disident”, “Zdravko, izgubio si i ono malo kredibiliteta kojeg si imao. Živio si u najtolerantnijem gradu na svijetu, sad pričaš o tome kako nisi smio slaviti Božić”, “Ko se grabio o KPJ nije slavio, oni koji su bili neovisni su slavili. Kod mojih se uvijek slavilo, ali je bio u kući neki drugi svijet. Ni djed, ni tata nisu bili članovi stranke, a ni dan danas nitko nije”, “Šta mu bi, bio je normalan lik”, glasili su samo neki od komentara.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE