― Marketing ―

TUŽBA NA VIŠE OD 200 STRANICA: Tužili benzinsku pumpu jer prodaje benzin po preniskoj cijeni

- Marketing -

I dok bi logika govorila da je tužba potaknuta previsokim cijenama, ovdje je slučaj potpuno drukčiji – preniska cijena benzina.

Priča dolazi iz Wisconsina, tačnije mjesta Waukesha u predgrađu Milwaukeeja, gdje posluje Woodman's Food Market. Trgovina u ponudi ima i benzinsku pumpu zbog koje su BP i Shell podigli tužbu.

Naime, oni već sada traže odštetu od 80.000 USD, a razlog je preniska cijena goriva, doznaje WISN 12. Pozivaju se na zakon prema kojem kompanije ne smiju prodavati proizvode ispod nabavne cijene, što smatraju da je ovdje slučaj.

- Marketing -

Dok je obližnja BT pumpa prodavala gorivo po cijeni od 3.89 USD za galon, a Shell za nešto manjih 3.79 USD, Woodman je prodavao po cijeni od 3.59 USD za galon. Druga najniža cijena u regiji je 3.75 USD za galon benzina.

WISN kaže da je tužba potkrijepljena s više od 200 stranica materijala, dok je Woodman zasad izjavio kako posluju po zakonu, kao i da nisu najjeftiniji. I doista, samo desetak kilometara dalje je Costco benzinska s nedavno formiranom cijenom od 3.49 USD za galon. Međutim, kako doznaje Newsweek, tužba se temelji na prethodnom 40-dnevnom razdoblju u kojem je upravo Woodman bio najjeftiniji.

Slučaj je trenutno na sudu i bit će zanimljivo vidjeti kako će završiti. (Index.hr)

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...