Majka očajnički pokušavala da ga spasi: Dva pitbula napala i ubila trinaestomjesečnog dječaka

Dva pitbula napala su i usmrtila trinaestomjesečnog dječaka u oblasti Kampolongo, u provinciji Salerno u Italiji, prenose tamošnji mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U očajničkom pokušaju da spasu dječaka povrijeđeni su i majka i ujak koji su bezuspješno pokušali da zaštite dijete. Oboje su zadobili ugrizne rane na rukama i nogama.

Do incidenta je došlo u seoskoj kući koja pripada prijateljici dječakove majke Paole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim informacijama, psi su bili zatvoreni u jednoj od prostorija, ali su iz za sada nepoznatih razloga uspjeli izaći u dvorište. Nasrnuli su na dijete koje je bilo u neposrednoj blizini majke i ujaka na samom ulazu u kuću.

Pretpostavlja se da su dječaka percipirali kao „igračku“ ili “strani” element pa su ga zbog toga napali, prvo samo jedan pas, a zatim se pridružio i drugi, piše Corriere della sera.

Medicinsko vještačenje potvrdilo je duboke lezije na tijelu preminulog dječaka koji je s majkom živio u kući koja pripada njenoj prijateljici.

Dva pitbula koja su napala dijete su takođe živela u toj kući, ali na drugom kraju kojem dječak nije imao pristup.

Kako kažu komšije, psi nikada nisu pokazivali znakove agresivnosti. Oni se sada nalaze u veterinarskoj službi koja će izvesti procjenu njihovog stanja i odrediti šta će biti sa njima. Postoji šansa i da budu eutanizirani.

“Možda su mislili da dijete za njih predstavlja opasnost jer ga nikada nisu vidjeli. Sestra mi je rekla da su napali baš njega, a u kući su bila i moja dva brata. Poznajemo ih, nikada nisu izazivali probleme. Moja sestra i njen sin u kuću su došli sinoć”, ispričala je potresena tetka preminulog dječaka.

Ovaj slučaj podstakao je nove rasprave na temu opasnih pasmina i obaveza vlasnika.

Naime, u Italiji se godišnje dogodi nekoliko desetina hiljada napada pasa na ljude, ali ta zemlja još uvek nema popis opasnih pasmina, a vlasnici i životinje prolaze kurs socijalizacije tek nakon što dođe do incidenta.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE