Rusi izložili zapadne tenkove i vojnu opremu koju su zaplijenili od Ukrajinaca

Zapadni tenkovi i vojna oprema koju su ruske snage zaplijenile u Ukrajini završili su na izložbi u Moskvi za koju ruska vojska kaže da pokazuje kako zapadna pomoć ne može spriječiti rusku pobjedu u ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugački redovi stvorili su se na sunčani Međunarodni dan rada na ulazu na izložbu “Trofeji ruske vojske”, koja se održava pred muzejem sovjetske pobjede nad nacističkom Njemačkom 1945. godine.

“Povijest se ponavlja”, priopćilo je rusko ministarstvo obrane uz podsjećanje da je Sovjetski Savez također 1943. organizirao izložbu zaplijenjenih njemačkih tenkova i vojne opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba u Moskvi, na kojoj su prikazani američki, njemački i francuski tenkovi koji su poslani Ukrajini, dolazi samo nekoliko dana nakon što je SAD izglasao paket vojne pomoći Kijevu vrijedan 61 milijardu dolara. Održava se u vrijeme kada Rusija ostvaruje vojne uspjehe na istoku Ukrajine, a ukrajinska se vojska žali da im nedostaje streljiva i vojnika.

Britanska i australska oklopna vozila zaplijenjena u Ukrajini također su prikazana na izložbi, uz vojnu opremu proizvedenu u Turskoj, Švedskoj, Finskoj, Južnoafričkoj Republici i Češkoj.

Prvi kanal državne televizije prenio je da je zvijezda izložbe zaplijenjeni američki borbeni tenk M1 Abrams, kojeg su ruske snage onesposobile na istoku Ukrajine.

Penjući se na Abrams s mikrofonom, novinar je rekao da se tenk u SAD-u promovira kao neuništivo “čudesno oružje”. “No sve to je besmislica, pogledajte ovo, njegova reputacija je uništena”, izjavio je.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE