Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Trenutak neopisive sreće: Muškarac koji je 11 dana bio pod ruševinama, po prvi put je vidio tek rođenu kćerku

Otac je u petak prvi put upoznao svoju novorođenu kćerku nakon što je jedanaest dana proveo zarobljen pod ruševinama u zemljotresu u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mustafa Avci (33) spašen je zajedno sa Mehmetom Ali Sakirogluom. Njih dvojica su ostali zarobljeni kada se srušio zdravstveni centar u Antakiji 6. februara, pošto su jugozapadna Turska i dijelovi Sirije razoreni u dva snažna zemljotresa.

Muškarci su čudom oslobođeni iz ruševina u petak, 261 sat nakon što se zgrada srušila na njih. Bez obzira na sve, preživjeli su dovoljno dugo da budu pronađeni i spašeni, i da Avci upozna svoju kćerku.

Slike iz bolnice pokazuju kako njegova supruga Bilge po prvi put pokazuje bebu Almile njenom ocu. Avci ljubi kćerkinu glavu, dok leži na bolničkom krevetu – još uvijek zakačen za raznu medicinsku opremu.

Nevjerovatni snimci njegovog spasavanja u provinciji Hatay pokazali su kako je mogao da razgovara telefonom dok je bio umotan u termo ćebe i nosio protezu za vrat. Na snimku se čuje kako uzbuđeno razgovara mobilnim telefonom sa svojim rođakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fahri, kako si? – čuje se Avci kako pita, dok mu spasilac drži telefon uz lice.

Kako si moj dragi brate?

Čuje se rođak kako govori u nevjerici:

Brate? Gdje si?

Dobro sam. nemam problema. Mislim da sam u bolnici za obuku i istraživanje. Oni će me uputiti gdje god je pogodno. Nemam problema – kaže Avci čovjeku koji se čuje kako plače na drugom kraju telefona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šta rade moji roditelji? Jesu li svi spašeni? – pita Avci nesebično.

Svi su dobri. Čekaju te – odgovara rođak, dok Avci ljubi ruku spasiocu koji drži telefon i zahvaljuje mu.

Neka te Bog blagoslovi hiljadu puta, brate! Neka ti Bog uvek pomogne u nevolji – kaže on.