Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Tajno oružje za mršanje: Ove vrste čaja čine vas vitkim, ali i zdravijim

Ne mora to uvijek biti teška dijeta. Možete i udobno smršati na kauču uz šolju čaja – samo mora biti onaj pravi! Otkrivamo od kojih se vrsta čaja tope kilogrami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdrav metabolizam pomaže vam da se osjećate aktivnije i zdravije u svakodnevnom životu. Poznato je da razne vrste čajeva svojim sastojcima potiču metabolizam i čak sprečavaju želju za hranom.

Nezaslađeni čaj ima nula kalorija i stoga je uvijek bio zdrava alternativa vodi. Ali ispijanje čaja pomaže i pri mršanju. Zato što neke vrste čajeva potiču sagorijevanje masti. Važno je samo znati u koje vrijeme i koji čaj je najbolje piti za mršanje.

Zeleni čaj se smatra klasičnim čajem koji potiče metabolizam. Iza toga stoje polifenoli koje sadrži, ali i kombinacija kofeina i epigalokatehin galata koji pospješuju sagorijevanje masti. Ipak, trebali biste se pobrinuti da popijete najviše četiri šolje dnevno.

Čaj od svježeg đumbira također može ubrzati vaš metabolizam. To također obuzdava apetit i tako podržava dijetu. Ako vam je okus previše ljut, čaj možete oplemeniti kriškom limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čaj od paprene metvice sadrži eterično ulje za koje je također poznato da potiče metabolizam i sprečava želju za hranom. Za pripremu čaja od paprene metvice najbolje je koristiti svježe listove metvice.

Maslačak sadrži gorke tvari koje imaju detoksikacijski učinak. S jedne strane, to potiče detoksikaciju tijela, ali i aktivira vaš metabolizam. Čaj od maslačka možete napraviti od svježeg lista maslačka ili kašičice osušenog lišća.

Mate čaj poznat je i po svojoj sposobnosti da aktivira metabolizam. Mate također sadrži kofein i matein koji vas mogu razbuditi ujutro. Sastojci obuzdavaju apetit i olakšavaju mršanje.