Sud uvažio vapaj očajne majke i naložio njezinim sinovima da napokon isele iz kuće: Jedan ima 42 godine, drugi 40!

Sutkinja Simona Caterbi prije nekoliko se dana složila s neimenovanom 75-godišnjom Italijankom i naložila dvojici njezinih sinova da isele iz kuće najkasnije do 18. decembra, prenose tamošnji mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja je zaključila da će to razdoblje biti sasvim dostatno da “velike mamine bebe” nađu nove domove, a pri izricanju presude je u obzir uzela i činjenicu da je sve ove godine gospođa sama snosila troškove domaćinstva unatoč tome što su njezina djeca bila u prilici finansijski joj pomagati.

“Naravno da gospođa svojim sinovima želi sve najbolje, ali isto tako traži da napokon odu iz kuće. Unatoč tome što su zaposleni, sinovi nisu učestvovali pri finansiranju troškova domaćinstva ili pomagali oko kućanskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, svoje su stvari uvijek ostavljali u neredu i često se kući vraćali usred noći. Tako su joj samo komplicirali život”, čulo se tokom ovog neobičnoga postupka vođenog u Paviji.

Italijanski mediji su prenijeli i to da je majka u više navrata pokušala nagovoriti sinove da isele, ali kada je napokon shvatila da od toga neće biti ništa, obratila se odvjetniku.

“S obzirom na to da su tuženi pojedinci stari preko četrdeset godina, majka više nije imala obvezu uzdržavanja ili gostoprimstva u svom domu. Jer ne postoji odredba u zakonu koja punoljetnom djetetu daje bezuvjetno pravo ostati u domu koji je isključivo u vlasništvu roditelja, protivno volji roditelja i na temelju obiteljske veze”, navedeno je u presudi.

NAJNOVIJE