Sramota koja se ne pamti: Nakon krvavog pira koji je zaprepastio Srbiju i regiju, komentari podrške Kosti nižu se na društvenim mrežama

Jučer ujutro u 8.30 u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, učenik sedmog razreda Kosta Kecmanović (13) ubio je osmoro djece i čuvara škole. Kako smo izvijestili, učenik sedmog razreda te škole došao je s pištoljem i pucao na drugare, piše Srbija Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je ubio čuvara, a zatim nastavio svoj krvavi pir. Kako se saznaje, ima osmoro mrtve djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovog krvavog pira prvo se pojavila informacija da je na društvenoj mreži pojavila se fotografija na kojoj se nalazi fotografija maloljetnog ubice uz opis “kralj” koja je sablasnula javnost.

Da situacija bude kritičnija i sablasnija, na društvenoj mreži Instagram pojavio se niz lažnih profila posvećnih maloljetniku “ubici”, među koja jedan ima i opis na španskom koji u prevodu znači “mozak je zao ili mozak zla”, kao i jedan koji “veliča” zlodjelo Koste u čijem opisu stoji “kriminal na srcu”.

Da situacija bude još teža i gora, kao i neka vrsta uvreda za žrtve ovog mladića, niz veoma neprimjernih komentara se mogu vidjeti na objavama koje su vezane za današnji događaj za koje se predpostavlja da su većinom napisana od strane djece.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE