― Marketing ―

Lana Pudar postavila tri nova državna rekorda

Plivačice i plivači Kluba vodenih spotova „Orka“ proteklog vikenda sudjelovali su na Ljetnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju za 2023. godinu, koje se...

Otac ubice tvrdi da ne zna kako je sin saznao šifru sefa: Dječak sa 12 godina prvi put pucao, žrtve gađao u glavu

- Marketing -

Poznati beogradski radiolog Vladimir Kecmanović otac dječaka Koste Kecmanovića (14) iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, koji je jučer oko 8.00 sati ubio osam učenika, čuvara i ranio sedam osoba potvrdio je da je oružje koje je njegov sin koristio za krvavi pir, bilo u njegovom vlasništvu, saznaje Telegraf.rs.

“Otac je rekao da je u sefu držao puške i pištolje. Da je sve bio pod šifrom i da mu nije poznato kako je njegov sin istu saznao. Priznao je da je sina sa 12 godina vodio u streljanu i rekao koju. Otac je rekao da se njegov sin osjećao odbačeno, ali da ništa nije primjetio. Sin mu je često govorio da se nije uklapao u društvo”, kaže naš izvor blizak istrazi.

Kako “Telegraf. rs” saznaje, dječak je saslušan u prisustvu svoje majke. Trenutno se nalazi na psihijatrijskoj klinici za djecu i omladinu.

- Marketing -

Kako smo ranije pisali, dječak je većini svojih žrtava pucao u glavu.

Krivica

Učenik 7. razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” nije krivično odgovoran.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, Kosta Kecmanović je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dječaka Vladimiru Kecmanoviću određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv opće sigurnosti.

Prethodno su na licu mjesta uviđaj obavili dežurni zamjenici javnog tužioca Odjeljenja za opći kriminal i Odjeljenja za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od Koste Kecmanovića uzme izjava i da se obavi ljekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mjere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Dječaku rade toksikološke analize

Također je naloženo da se od Koste Kecmanovića uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstnaci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime cijelog kolektiva VJT izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastadale djece i radnika škole.

Istraga je utvrdila da je dječak mjesec dana planirao zločin.

“Policija je u njegovom stanu na stolu našla skicu i detaljan spisak djece za ubistvo. On je u ranac stavio dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela. Sam je pozvao policiju”, kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Krvavi pir započeo je u 8.40 kada je na ulasku u školu ubio čuvara, tri djevojčice, pa ranio nastavnicu i pucao 11 učenika. Šest je primljeno u bolnicu.

- Marketing -