Šokantne cijene na hrvatskom primorju: Kugla sladoleda 3,5 eura, porcija pomfrita 5 eura, ćevapi 19…

Kako se bliži ljeto tako se u istarskim turističkim središtima sve više dižu cijene hrane i pića, i to u odnosu na lanjske poprilično visoke cijene. Već je uobičajena cijena od dva eura po kuglici sladoleda, i nitko se niti ne sjeća kada je bila niža. Mnogi ugostitelji čak kažu da će i tu cijenu dizati. Cijene pak velikog macchiata u Rovinju i Poreču dostigle su plafon – 3,5 eura, dok je espresso oko 1,80 eura!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Puli je pak najviša cijena jedne velike kave s mlijekom oko 2,30 eura u centru grada. Čista zarada, rekli bi sami ugostitelji. Ista je priča i s Aperol Spritzom, pićem koje se praktički najviše konzumira ljeti na obali.

Realno, cijena decilitra pjenušca ili prosecca, decilistra mineralne i nešto aperola nije neka stavka, no ovo narančasto piće drži svoju cijenu jer je traženo. Košta od šest do čak 11 eura!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene porcije pomfrita kreću se oko 5 eura, a cijene ćevapa nikad nisu bile veće – idu i do 18,90 eura ili preračunato u kune to je 119 kuna! Već smo se naviknuli i na visoke cijene pizza. One se u ova tri turistička grada kreću od najniže 9 eura za margheritu pa nadalje.

Burgeri su pak posebna priča. Ovo jelo je poprilično traženo pa mu se cijena u Rovinju kreće i do vrtoglavih 18 eura. A najveća razlika između Poreča, Rovinja i Pule je upravo u cijeni kave.

U Puli se u centru grada još uvijek cijene velikog macchiata nisu popele na 3,5 eura što je u Poreču i Rovinju u centru postalo normalno. Čak se više nitko na tu cijenu ni ne žali.

S druge strane, u Puli ćete naći najskuplji sladoled – košta od 2 do 3,5 eura po kuglici, piše Jutarnji list.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE