Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Slavni reper platio kauciju za 20 žena kako bi mogle proslaviti praznike kod kuće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reper Meek Mill platio je kauciju za 20 žena kako bi mogle provesti praznike kod kuće, objavila je REFORM Alliance, organizacija koju je on pokrenuo 2019. zajedno s Jay-Z-jem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene su bile zatvorene u Riverside Correctional Facilityju u Philadelphiji i nisu si mogle priuštiti kauciju, navodi se u Instagram objavi REFORM Alliancea. Pet žena pušteno je na slobodu u subotu, a još 15 bit će pušteno sljedeće sedmice, kazali su iz neprofitne organizacije. Svaka će žena dobiti i poklon karticu “za kupovinu namirnica ili darova za praznike”.

Meek Mill je rekao da je donacija nastala na temelju njegovog vlastitog iskustva sa sistemom kaznenog pravosuđa.

– Bilo je poražavajuće za mene biti daleko od svog sina tokom praznika dok sam bio u zatvoru, tako da razumijem kroz šta prolaze te žene i njihove porodice. Za porodice na koje utiče sistem kaznenog pravosuđa, praznici mogu biti iznimno izazovno vrijeme, rekao je reper u drugoj objavi na Instagramu REFORM Alliancea.

– Nitko ne bi trebao provesti praznike u zatvoru samo zato što si ne može priuštiti kauciju, a nijedno dijete ne bi trebalo biti bez roditelja u to vrijeme, ako možemo nešto učiniti po tom pitanju. Zahvalan sam na prilici da pomognem ovim ženama da budu sa svojim porodicama i voljenima u ovo posebno doba godine, dodao je reper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meek Mill pokrenuo je REFORM Alliance 2019. godine, a organizacija “ima za cilj transformisati uslovnu kaznu i uslovni otpust promjenom zakona, sistema i kulture kako bi se stvorili pravi putevi do posla i blagostanja, navodi se na njenoj web stranici.

Rodom iz Philadelphije, Meek Mill je bio glasan zagovornik reforme kaznenog pravosuđa. Snažan pokret na društvenim mrežama pod nazivom #FreeMeekMill započeo je nakon što je 2017. osuđen na dvije do četiri godine zatvora zbog kršenja uslovne kazne. Oslobođen je nakon što je proveo pet mjeseci u zatvoru.

U zatvorima u Philadelphiji od novembra 2022. bilo je ukupno 4.546 ljudi, prema podacima vlade Philadelphije. Oko 6.4 posto te skupine su žene.

- Marketing -