Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Školu je napustio sa 17 godina, a u 22. razmišlja o penziji: “Milioner sam”

Amerikanac Hayden Bowles srednju školu napustio je sa sedamnaest godina, a samo pet godina kasnije, u svojoj 22. godini, postao je milioner a zatim se umirovio. Na YouTubeu ga prati 300 hiljada ljudi, dok na TikToku ima 100 hiljada pratitelja, na društvenim mrežama često dijeli savjete o tome kako je izgradio brojne poslove još u tinejdžerskim godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bowels je ulaganjima u nekretnine i online tečajevima o dropshippingu i TikTok oglasima zaradio milione.

“Počeo sam zarađivati značajnije prihode od svog poslovanja kad sam imao 17 godina u industriji e-trgovine. Još uvijek radim, volim raditi, ali sam tehnički u penziji zbog novca koji sam zaradio od nekretnina”, objasnio je.

Dodao je da novac koji dobiva od prijašnjih investicija plaća njegov stil života. Haydenove kompanije nastavile su rasti i otvarati nove poslovnice, a mladi biznismem zaključio je da je bogatstvo razlika između prihoda i troškova te da ne postoji određena cifra koja će odrediti je li neko bogat.

Nakon što je napustio školu sa 17 godina, osnovao je platformu Ecom Season koja nudi niz kurseva koji koštaju oko 1.500 maraka. U jednoj od snimaka rekao je da ne žali što nije išao na fakultet jer je iskustvo prilično slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Radite sve gluposti kao i na fakultetu, ali idete 20 nivoa dalje jer svi imaju novac” rekao je.

Tvrdi da je svoje prihode do 20. godine učetverostručio u odnosu na zaradu sa 17 godina pa je tako već s dvadeset zarađivao jako mnogo.  Sada kaže da je prikupio više od 16 milona funti kroz poslove usmjerene na e-trgovinu, prenosi Daily Mail. Pratiteljima je poručio da izbjegavaju višestruke projekte i da se usredotoče na jednu stvar koju žele raditi dugoročno.

Influenser redovno dijeli fotografije sa svojih luksuznih putovanja i odmora širom SAD-a, u međuvremenu dijeli fotografije skupih automobila i privatnih zrakoplova.